Prakticum

Färdigställd 2005

ALL IMAGES BY KUVIO

6 400m²

Helsingfors

Yrkeshögskola

om oss

Ahlman Arkitekter är ett medelstort och mångsidigt arkitektkontor i Helsingfors. Företaget grundades 1981 under namnet Arkitektbyrå Stefan Ahlman. År 2019 bytte företaget namn till Ahlman Arkitekter för att bättre representerade verksamheten i dag.

Vårt mål är att skapa hållbara miljöer där arkitekturen utgår från platsen och tiden. Vi anser att människan ligger i centrum av arkitekturen och vår materialanvändning reflekterar materialens naturliga egenskaper. En bra byggnad är tilltalande på avstånd och överraskar på detaljnivå.

Våra projekt varierar i skala från stort till smått. Vi arbetar med allt från fritidsbostäder, villor, gruppbyggande och saneringar till bostadskvarter, stadsplanering, offentliga byggnader och konceptlösningar.

Varje projekt är unikt och planeringsarbetet utgår alltid från de gemensamma målsättningarna och miljön. Planeringsprocessen sker inom de ramar som läggs upp för varje nytt projekt.

Bland våra samarbetspartners finns privatpersoner, byggföretag, institutioner, kommuner och städer. Vi använder i planeringen Archicad och BIM-modellerar våra projekt. Om ni är intresserade av ett samarbete, kontakta oss.

projekt

Mer

Prakticum

Byholmen

Yrkeshögskola
Färdigställd 2005
6 400m²

DIAK

Byholmen

Diakonia yrkeshögskolan
Färdigställd 2016
8 600m²

Majparken-Lunden

Byholmen

Studentbostäder
Färdigställd 2014
14 600m²

Arcadahallen

Byholmen

Idrottshall och studentbostäder
Färdigställd 2018
7 000m²